Casa Magnolia

De Snoezelmobiel is één van de projecten van Casa Magnolia.

Casa Magnolia brengt tijd, rust en ruimte voor gezinnen met een zwaar ziek kind. Het moet haalbaar blijven voor iedereen binnen het gezin om een kind thuis te verzorgen. Deze situatie weegt zwaar op de mantelzorgers, zowel praktisch als emotioneel. Met onze inspanningen door voornamelijk vrijwilligers zorgen we voor de nodige energie om vol te houden.

Andere projecten van Casa Magnolia

Oppasdienst

Dag en nacht voor een zwaar ziek kind zorgen, al dan niet in sociale isolatie, het begint na een tijd te wegen voor ouders. Het is erg moeilijk om als koppel een etentje of filmbezoek te plannen, met de andere kinderen een uitstapje te doen of een afspraak te maken bij de tandarts of de mutualiteit. Casa Magnolia biedt samen met bestaande organisaties een oppasdienst aan om tijdelijk de zorg over te laten nemen door verpleegkundigen.

Helpende handen

Zelfs bij gezinnen met gezonde kinderen vraagt het huishouden en alle praktische regelingen heel wat energie. Ouders van een een kind met een levensbedreigende ziekte hebben niet veel energie meer over om bv. te koken, tuinieren, strijken, boodschappen te doen. Ook de zorg voor andere kinderen is geen evidentie. Casa Magnolia brengt een oplossing op maat voor elk gezin. We zoeken vrijwilligers die we met zorg selecteren, opleiden en opvolgen. Via onze gezinscoördinator hebben we een nauw contact.

Lotgenotencontact

De erg onzekere toekomst van je kind of broer/zus, slapeloze nachten voor ouders, ziekenhuisbezoeken, medische zorgen, de combinatie van gezin-zorg-werk, je aandacht verdelen tussen je ziek kind en gezonde kind(eren): Het is maar een greep uit het dagelijks leven van een gezin met een kind met een levensbedreigende ziekte. Zowel ouders als kinderen hebben hierdoor nood aan contact en gesprekken met lotgenoten. Vaak wordt veel steun ervaren bij mensen die zich in een gelijkaardige situatie bevinden omdat enkel zij echt weten hoe het is om te leven met constante zorgen. Casa Magnolia organiseert aangepaste activiteiten voor iedereen: ouders kunnen tijdens een interactieve lezing steun vinden bij elkaar terwijl onze medewerkers zorgen voor de (zieke) kinderen. We bieden telkens andere fijne workshops aan.